
Participăm la ediția a 15-a a Congresului ICTN (Implanturi Conectate cu Natura)

Vom fi prezenți pe data de 22 noiembrie 2024 la Timișoara pentru cea de-a 15-a ediție a Congresului ICTN (Implants Connected to Nature). Ambasadorul TBR, Dr. Simone Marconcini, va fi speaker în cadrul evenimentului, abordând subiectul: „Cum să refacem în mod natural țesuturile de sigilare în implantologie”.
Implantologia dentară a evoluat semnificativ în ultimii 50 de ani. Astăzi, se știe că, pentru a asigura succesul pe termen scurt și lung al unei lucrări protetice susținute pe implanturi, mucointegrarea (integrarea părții cervicale a implantului în țesutul moale) este la fel de importantă ca și osointegrarea (contactul direct între implant și osul din jur).
Țesutul moale joacă un rol esențial încă din prima intervenție chirurgicală, deoarece acționează ca o barieră indispensabilă pentru protejarea osului subiacent și, în același timp, pentru recrearea unui aspect natural. Datorită cercetărilor anterioare și publicațiilor recente, medicii și oamenii de știință au dobândit o înțelegere mai profundă a rolului și importanței lățimii biologice.
Refacerea țesuturilor de sigilare este esențială pentru prevenirea periimplantitei, reducerea inflamațiilor cronice și diminuarea infiltrării bacteriene. În acest context, utilizarea materialelor capabile să recreeze o sigilare mai naturală și performantă în jurul implanturilor protetice devine tot mai importantă.
Deși titanul rămâne materialul cel mai familiar pentru medicii stomatologi, zirconiul a câștigat popularitate în ultimii ani. Această prezentare va demonstra cum se pot combina avantajele ambelor biomateriale într-un implant inovator, la nivel de țesut, bazat pe dovezi clinice.
Pentru mai multe detalii despre eveniment, puteți accesa https://ictn.ro/program-ictn-2024/
Descoperă alte articole
Citește mai multe noutăți și subiecte de interes.

Implanturile dentare sunt potrivite pentru pacienții cu diabet?

Studiu de caz - Restaurare frontală cu implanturi tissue-level TBR
